VerlopenEperholtrit

Horse Dark sq
Bekijk alle ruitertochten
 • Starttijd: 9:30
 • Totale duur: 4 tot 5 uur
 • Start: Epe, parkeerplaats Officiersweg
 • Aantal personen: maximaal 4 plus gids
 • Prijs: 59,50 per persoon (inclusief ontvangst, lunch en afsluiting)
 • Met eigen paard

Wat gaan we doen?

De mooiste dagen zijn de dagen die je samen doorbrengt, samen met je paard natuurlijk. En waar kun je dat beter doen dan vanuit Epe op de Veluwe. Epe is een knooppunt in het meest uitgebreide ruiterpaden netwerk van Nederland.

De Veluwe vormt het scenario voor de mooiste paardrijtochten. Van smalle paadjes, diep in de bossen, enkel op het paard toegankelijk tot uitgestrekte zandvlaktes en heide. Volledig ontspannen voor ruiter en paard.

Ga met ons mee op een dagje uit voor ruiter en paard.

We verzamelen om 9:30 midden tussen de landgoederen van Epe en starten, na de verse koffie of thee met wat lekkers, om 10:00 voor het eerste stuk van onze tocht. We gaan via Het Eperholt voornamelijk door het gebied De Dellen en De Renderklippen in Epe en Heerde, waarbij we afwisselend bos en heide aan zullen doen.

Na twee en half uur rijden stoppen we midden in het bos waar een uitgebreide lunch op ons wacht en we kunnen rusten. Ook de paarden krijgen even hun rust. Na de lunch rijden we verder door de bossen en over de heide, afwisselend in een lekkere draf of galop waar het kan en we zelf willen, aangevuld met ontspannen stukken in stap.

Toch moet je niet teveel ontspannen, maar juist alle zintuigen gespitst houden. Wat is dat voor een lucht? Hoor ik daar geritsel? Zie ik daar in de verte nou een boomstronk of toch……. een zwijn!? Want naast het mooiste, afwisselende landschap, van Nederland leeft rondom Epe ook de de meest diverse populatie aan wild. We hebben onze eigen Big 5 met het edelhert, het everzwijn, de ree, de das en de vos. Sinds kort hoort hier ook de wolf bij! Daarnaast de boommarters, verschillende reptielen, vele vogels waaronder spechten, bont, zwart en groen, konijnen, hazen  en insecten.

Het mooie van de natuur bezoeken terwijl je op je paard zit is de rust, het wild schrikt minder snel  van een paard dan van een mens. Daardoor is de kans op wild zien zeer groot.

Bij terugkomst wacht er een afsluitborrel met lokale lekkernijen en een lekker drankje op ons. De paarden gaan weer in de trailer en rond 15:00 gaan we ieder ons weg, naar stal en naar huis om terug te kunnen kijken op een geslaagde dag.

 • Eperholtrrit
  24/07/2020
  09:30 - 15:00
Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.

locatie  

Adres
Epe, Gelderland, Netherlands

Beschrijving:

Op de kruising van de Koekenbergweg en Officiersweg ligt een parkeerplaats middenin de bossen van Epe. Vanuit hier wandel, fiets of rij je zo met je paard het bos in. Kilometers aan te ontdekken paden beginnen en eindigen hier.

Nabij meerdere landgoederen is dit een ideale uitvalsbasis voor de mooiste tochten door de bossen en over de heide van Epe.

Deze parkeerplaats bereik je als volgt:

Vanaf de A50

Neem afslag Epe 27 en rijdt via de N309 Epe voorbij richting Nunspeet. Je passeert hierbij in deze volgorde vanaf de snelweg een rotonde, stoplichten en een rotonde. Ga dan, waar de weg zich verbreedt bij hectometerpaal 46,4 de Koekenbergweg rechts in en rijdt deze helemaal af tot het eind. Aan je linkerkant vind je de parkeerplaats.

Vanaf de A28

Neem afslag 15 Nunspeet Oost en ga via de N795 richting Epe. Rijdt door en passeer de rotonde richting Epe. Vlak daarna verbreedt de weg zich bij hectometerpaal 46,4. Ga dan de Koekenbergweg links in en rijdt deze helemaal af tot het eind. Aan je linkerkant vind je de parkeerplaats.

Gids

 • Bea Kruize
  Geen route is meer geheim voor Bea. Wil jij met je paard de bossen in en rondom Epe verkennen dan zorgt Bea ervoor dat je daar komt waarvan je niet wist dat het zou bestaan. Bea verzorgt de ideale mix tussen ontspannen stappen en even lekker losgaan in draf of galop waar het kan. Met een oog, oor en neus voor wild is de kans dat een paardrijtocht met Bea uitmondt in een echte safari zeer groot.