VerlopenHet Everzwijn

 • Starttijd: 18:00
 • Afstand: 40km
 • Start: Parkeerplaats Wisselse Veen
 • Aantal personen: Maximaal 4 plus gids
 • Prijs: 29,50 (inclusief goede ontvangst en afsluitborrel)
 • Mountainbike erbij huren: 20,00

Wat gaan we doen?

Alleen als de zon na 21:00 ondergaat kunnen we MTB-tocht het Everzwijn rijden. De kans op wild is ’s avonds het grootst. Daarom verzamelen we pas vanaf 18:00 en gaan we om 18:30 op jacht. We houden de groep klein en daarmee het geluid zacht om onze kansen op wild te vergroten. Een kopje koffie en een Veluwse versnapering en we vertrekken op onze mountainbikes.

We fietsen op de MTB door de koninklijke bossen en speuren naar het koninklijke wild, edelherten reeën, zwijnen en de wolven! Als we stil genoeg zijn dan gaan we het meemaken. Ruik het verse bos en proef de zuivere lucht, wat ruik je daar? Dan is er een wild zwijn in de buurt, die ruik je vaak eerder dan dat je ze ziet.

Wow, vlak voor ons stak er net een hert over, en nu een zwijn, stop en kijk hem na, maar pas op, er komen er waarschijnlijk meer achteraan! Na ongeveer 40km met waarschijnlijk de nodige stops om wild te bekijken en een versnapering te nuttigen komen we weer bij ons vertrekpunt aan. De MTB gaat op de auto en we sluiten “de jacht” af met een bijbehorende Veluwse versnaperingen.

Goede reis terug, neem sterke verhalen mee en rij voorzichtig, want het wild kan nog steeds zomaar oversteken.

Zelf geen fiets? Geen probleem, huur via ons een MTB, wij zorgen dat je fiets klaar staat bij de start, inclusief helm! Kies daarvoor het ticket met de tekst +MTB Fiets.

 • MTB tocht Het Everzwijn
  23/06/2020
  18:00 - 21:30

locatie  

Adres
Veenweg, Epe, Netherlands

Beschrijving:

Temidden van het buitengebied van Epe ligt Parkeerplaats Wisselse Veen. Een mooie start van vele wandel en fiets routes en centraal gelegen om allerlei gebieden te bereiken.

Voor Epe Outdoor een ideale uitvalsbasis. Een perfecte lokatie om rustig op te starten en goed af te sluiten.

De parkeerplaats ligt aan het einde van de Veenweg, waarbij deze overgaat in de Boerweg.

Gids

 • Jan Willem Vos
  Jan Willem Vos
  Jan Willem maakt het liefst mountainbike tochten van 50km of langer, diep de bossen in op zoek naar wild en mooie uitzichten. Geen fanatieke racer of topsporter, maar technische rijder met oog voor de omgeving.