UitgesteldThe Blackbird

 • Starttijd: 8:30
 • Afstand: 40km
 • Start: Epe, de Dellen
 • Aantal personen: maximaal 6 plus gids
 • Prijs: 24,50 per persoon (inclusief ontbijt)
 • Mountainbike erbij huren: 20,00

Wat gaan we doen?

Een uur voordat de zon opkomt begint de merel al met zingen. Een onderschatte zangvogel die we allemaal voor lief nemen. Zo vroeg starten wij niet, maar The Blackbird is onze echte ochtendrit.

We verzamelen ons met onze MTB vanaf 8:30, lekkere koffie, jus d’orange, een croissantje met ham, kaas of jam en een lekker gekookt eitje van eigen kippen (als ze hun best hebben gedaan). Om 9:00 zitten we op de mountainbike.

Nog voordat de wandelaars en ruiters de bossen van Epe betreden hebben wij onze eerste kilometers al afgelegd over slingerpaadjes en karrensporen. Niets is zo mooi als een ontwakend bos, vogels die fluiten en waarschijnlijk nog wel wat zwijnen en herten die nog op weg zijn naar hun dagelijkse schuilplaats, alles kan aan onze MTB voorbijkomen.

Het ochtend zonnetje warmt ons en de dauw trekt op als de eerste 20km erop zitten. Een korte pauze in de bossen van Heerde om te genieten van de omgeving en dan snel weer door. Met frisse moed en een fijn tempo genieten we van de stilte, groeten we de eerste wandelaars en rijden we weer richting ons startpunt.

Met 40km in de benen komen we terug bij ons startpunt. We praten nog even na en gaan ieder ons eigen weg, voldaan en een ervaring rijker.

Zelf geen fiets? Geen probleem, huur via ons een MTB, wij zorgen dat je fiets klaar staat bij de start, inclusief helm! Kies daarvoor het ticket met de tekst +MTB Fiets.

 • MTB tocht The Blackbird
  09/02/2020
  08:30 - 12:00
  - The Blackbird 9 februari 2020
 • MTB tocht The Blackbird
  07/03/2020
  08:30 - 12:00
  - The Blackbird 7 maart 2020

locatie  

Adres
Ossenweg, Epe, 8161 PZ, Netherlands

Beschrijving:

Aan het einde van de Ossenweg ligt De Ossenstal. De ideale uitvalsbasis voor wandel, fiets, MTB en ruiter tochten. Met een eigen rustplaats voor paarden is het ook een ideaal eind- of rustpunt voor vele verschillende tochten door de mooiste bossen van Epe.

Wij verzamelen aan het begin van de Ossenweg op de parkeerplaats voor onze tochten en belevingen.

Deze parkeerplaats bereik je als volgt:

Vanaf de A50

Neem afslag 27 Epe. Volg de N309 naar Epe en ga bij de eerste rotonde rechts De Meent in. Volg De Meent ga rechtdoor bij de eerste rotonde (wasstraat links, Gamma rechts). Ga bij de tweede rotonde vlak daarna links, de Oenerweg op. Volg de Oenerweg tot aan de Sint Antonieweg (rondweg met eenrichtingsverkeer) ga hier rechts en volg de weg tot de stoplichten. Ga rechts bij de stoplichten, de Heerderweg op. Ga naar ongeveer 350m links de Dellenweg op. Volg de Dellenweg tot het bord “De Ossenstal” aan de linkerkant. Ga hier links de Ossenweg in en de parkeerplaats ligt direct rechts.

Vanaf de A28

Neem afslag 16 ‘t Harde en volg de N309 naar Epe. Ga aan de voet van de grote heuvel links de Zuidweg op. Neem de eerste weg rechts, de Dellenweg en volg deze tot het bord “De Ossenstal” rechts. Ga hier rechts de Ossenweg in en de parkeerplaats ligt direct rechts.

 

Gids

 • Jan Willem Vos
  Jan Willem Vos
  Jan Willem maakt het liefst mountainbike tochten van 50km of langer, diep de bossen in op zoek naar wild en mooie uitzichten. Geen fanatieke racer of topsporter, maar technische rijder met oog voor de omgeving.